Η Πρόταση μας 2018-09-19T15:31:13+03:00

Το Anima Vita απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να εξελιχθούν, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, να έρθουν σε επαφή με τη γνώση και να βελτιώσουν περισσότερο τη λειτουργικότητά τους, μέσα σ’  ένα περιβάλλον ασφάλειας και αποδοχής.

Η πρότασή μας, ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, ατομικής ή ομαδικής, αποσκοπεί στη γνώση και κατανόηση του εαυτού μας.
Το προαιώνιο ζητούμενο οικοδόμημα της επίγνωσης του εαυτού,  το δελφικό  «το γνώθι σαυτόν» που ρηματοποίησε ο Πλάτωνας ,διερεύνησε και το έκανε επιστήμη ο Φρόιντ, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για μια ποιοτική ζωή, γνωρίζοντας ότι η ζωή δεν είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς καμπύλες, αλλά σπαρμένη με εμπόδια μικρά ή μεγάλα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.
Στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία επιδιώκεται η λύση, η εξάλειψη ή μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και μέχρι ένα σημείο η αλλαγή στη δομή της προσωπικότητας ,μαζί με την επάνοδο στο δρόμο μιας φυσιολογικής ζωής .
Η ψυχοθεραπεία δεν μεταμορφώνει τον άνθρωπο σε κάτι απίθανο και εξωπραγματικό, αλλά βοηθάει στην ανάδειξη και συνειδητοποίηση των συναισθημάτων, των ικανοτήτων και επιθυμιών του, που ως τώρα, για διάφορους λόγους, είχε καταπιέσει και μοιραία είχε οδηγηθεί σε έναν δυσλειτουργικό τρόπο ζωής. Βοηθά τον άνθρωπο να δει τη ρεαλιστική εικόνα του εαυτού του, αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που νομίζει ή φαντάζεται ότι είναι.