Η φοβία της βελόνας και οι ψυχολογικές της επιδράσεις στον εμβολιασμό…

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι καταπίνουν άφοβα διάφορα φάρμακα ή ακόμη και συμπληρώματα διατροφής φοβούνται πολύ στην θέα μιας βελόνας ή στην ιδέα του εμβολιασμού.
Η ένεση για την πρόληψη μιας ασθένειας φοβίζει τον άνθρωπο πολύ περισσότερο από τα φάρμακα ειδικά όταν δεν είναι ακόμη άρρωστος .
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι ασχολήθηκαν περισσότερο με τη θεραπεία ασθενειών παρά την πρόληψη, σε ένα πλαίσιο όπου υπήρχαν πολύ μεγαλύτεροι κίνδυνοι.
Τα αποτελέσματα ενός φαρμάκου είναι αισθητά λίγα λεπτά ή λίγες ώρες μετά τη λήψη του, ενώ τα αποτελέσματα ενός εμβολίου συχνά εξαπλώνονται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που δεν βοηθά στην εκτίμηση των οφελών.
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είσαι μόνος … αυτός είναι ένας πραγματικός φόβος με τον οποίο πολλοί άνθρωποι παλεύουν .
Όταν ο εγκέφαλός σας συνειδητοποιήσει ότι ένα αιχμηρό αντικείμενο έρχεται προς εσάς, θα αισθανθείτε τον κίνδυνο. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσετε αυτό. Είναι ένας μηχανισμός φυσικής ασφάλειας.
Εάν, η σύγχρονη ιατρική υπάρχει για την ασφάλειά μας, αυτό μερικές φορές είναι δύσκολο να μας κάνει να συνεργαστούμε. Η πανδημία και ο εμβολιασμός Covid-19 μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες μας.
2021-07-05T13:33:45+03:00 Ιούλιος 5th, 2021|Anima Vita|