Η ψυχολογική επίδραση και η φύση του ιού…

Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό, του οποίου το μέγεθος ξεφεύγει από οποιαδήποτε κατανοητή ανθρώπινη αναπαράσταση.
Όσον αφορά τους ιούς, η αναφορά των αριθμών για το μέγεθος αυτών των μικροοργανισμών, μεταξύ 10 και 400 μανομέτρων, δεν βοηθά.
Το νανόμετρο είναι ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου, και ο ανθρώπινος εγκέφαλος «σκοντάφτει» ήδη στην έννοια του δισεκατομμυρίου, αόριστη από την άποψη της αναπαράστασης.
Πρόκειται για κάτι που υπάρχει και το οποίο μπορεί να ζήσει μόνο μέσα μας, και που συμπεριφέρεται με απειλητικό τρόπο, αυτόνομα από τη θέληση μας .
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει για την έννοια του ασυνείδητου.
Για την πλειονότητα εκείνων που έχουν καταλάβει τι είναι, έχει αποφευχθεί προσεκτικά, απομακρύνθηκε από το συνειδητό πεδίο επειδή είναι πολύ ενοχλητικό και άβολο: κάτι μέσα μου, πιο ισχυρό από τη θέλησή μου, πιθανώς ενεργεί εναντίον μου… μπορεί να με φέρει στο θάνατό μου ! Πολλοί από εμάς είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστούμε και να το αντιληφθούμε ως τέτοιο. Μπορούμε να δούμε μόνο τα αποτελέσματα, την έκφρασή του και πιθανώς τα συμπτώματα.
Μιλάμε για το υποσυνείδητο.
Αλλά αυτές οι λέξεις θα μπορούσαν εξίσου να μιλούν για τον Κορωνοϊό.
Τα χαρακτηριστικά και των δύο αλληλεπικαλύπτονται με ενοχλητικό τρόπο.
Η βασική διαφορά είναι ότι το ασυνείδητο μπορεί να αγνοηθεί σκόπιμα, ακόμη και να αρνηθεί.
Ποιος όμως στη Γη μπορεί να ξεφύγει από την ύπαρξη του covid 19;
Αυτός ο ιός επιβάλλει (χωρίς τη γνώση μας) το ασυνείδητο ως τον μοναδικό ορίζοντα, ως το μόνο θέμα. Μας βάζει λοιπόν πρόσωπο με πρόσωπο με «αυτό που διατηρούμε κρυμμένο με μεγάλο κόστος σε όλη τη ζωή μας».
Είναι σχεδόν ένας εκπρόσωπος του ασυνείδητου και της σκοτεινής του πλευράς, ενός ακατάλληλου VRP που εργάζεται ακούραστα. Λειτουργεί ως αποκάλυψη ή καθρέφτης!

2020-11-02T12:58:20+03:00 Νοέμβριος 2nd, 2020|Anima Vita|