Ποιοι είμαστε 2018-09-19T15:27:27+03:00

Ποιοι είμαστε

Το Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης Anima Vita ιδρύθηκε το 1989 με στόχο να προάγει το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής. Παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και ψυχοθεραπείας σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχολογικής Υποστήριξης Anima vita,
κλινικός ψυχολόγος Νικόλαος Γ. Πάχος και οι συνεργάτες του σας καλούν να δείτε κάτω από άλλο πρίσμα, με άλλα μάτια, με διαφορετική άποψη τη ζωή και τις δυσκολίες της. Το να μάθουμε να ακούμε τον εαυτό μας με ενσυναίσθηση είναι ο δρόμος για να τον κατανοήσουμε.

Η ψυχοθεραπεία είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι διερεύνησης του εαυτού. Κάθε άνθρωπος που αποφασίζει να κάνει αυτό το ταξίδι, κουβαλάει μέσα στις αποσκευές του τραυματικά γεγονότα, ψυχολογικά συμπτώματα, προβλήματα στις διαπροσωπικές του σχέσεις, φόβους και απογοητεύσεις, που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά του.

O ψυχοθεραπευτής χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθηση και μια «καλοπροαίρετη αντικειμενικότητα» κατά τον όρο του Sigmund Freud, δίνει τον χώρο χωρίς πίεση και κριτική αλλά με αντοχή και κατανόηση, να εκφράσει ο άνθρωπος αυτά που νιώθει, που επιθυμεί, που τον πονούν, που τον φοβίζουν, που τον χαροποιούν, αυτά που είναι ως υπόσταση και ενδεχομένως έχουν καταπλακωθεί από εντάσεις και συγκρούσεις.

Η αναγνώριση των προβλημάτων  του, τι θέλει να ξεπεράσει,  το συναίσθημα που νιώθει αναφορικά με τις δυσκολίες του  και τέλος  η θέλησή του για αλλαγή, είναι οι βασικοί άξονες της κινητοποίησης του ανθρώπου για  να πετύχει τους στόχους της αλλαγής του.